Kaohsiung, fredag och lördag

Efter mycket om och men fram och tillbaka med kurser stängde kursvalet och vi drog till Kaohsiung för sol och bad weekend! Kaohsiung är en av de största städerna i Taiwan och den södraste av de stora. I Kaohsiung finns det förutom en del höga byggnader och en strandkant en hel del sevärdigheter. Så i fredags morse hoppade vi på bussen ner till Kaohsiung. Den kostade 600 pengar (som vi döpt om den Taiwanesiska valutan till, ca 150 kr), tog lite under 4h och visade sig vara världens lyxbuss. Alla har ett brett säte var med ställbart fotstöd och ryggstöd, vars ett bord och tv och en kaka samt vatten ingår. Bussen ner hade wi-fi, vilket bussen vi sitter på hem nu inte verkar ha.. Den har däremot massagesäten så det är okej ändå.

Vad vi gjort de här två/tre dagarna kommer på bilder nedan men sammanfattningsvis har vi gått och svettats mycket. Jag och Linnea åkte ner lite senare än resten för vi var tvungna att fixa lite på skolan innan vi åkte, så vi hann inte solbada så länge på fredagen. På lördagen fick vi däremot sol så det räckte för ett bra tag. I övrigt har vi gått på nattmarknader, badat, kollat tempel, spanat på fort och skaffat tur genom att gå genom drakar.

 

Fiskehamnen/ del av hamninloppet.  
Sevärdighet vi inte tittade mer på, någon gammalt Brittisk konsulat byggnad (den gamla tegelbyggnaden med en blå prick på i bakgrunden).  
Hamnutloppet/inloppet.  
Fyren in till hamnen.  
Kustpromenaden.  
Öppet hav mot Asien.  
Vrak från tyfonen (tror vi).  
Fredagens strand. Ingen paradisstrand men absolut tillräckligt bra.  
Fredagens middag fick bli en hotpot på en nattmarknad.
Lördagen spenderades på en ö precis bredvid Kaohsiung (alltså typ 50 m från fastlandet) med en denna strand.  
Hittade lite staty vid stranden, dock oklart vad den ska föreställa...  
Byggnadskomplex vi gick in i av en slump, visade sig att det fanns ett snäckmuseum här med en enorm samling fantastiskt fina musslor!  
Bland annat dessa coola snäckor som snarare ser ut som ett skelett.  
Och denna enorma snäcka! Lite svårt att se storleken på bild, men pelarna med avspärrningen på är väl ca 1 m...  
Tempel finns bokstavligen överallt!  
På ön fanns ett gammalt fort där det var bra utsikt över Kaohsiung.  
Lite av fortet.  
Det fanns även utkikshål mot havet.  
Innan bi åkte tillbaka till vårt AirBnb rum tog vi ett dopp till med lek bland vågorna som bättrat på sig från morgonen.
På vägen hem åkte vi upp i Kaohsiungs högsta byggnad och spanade in utsikten från 74e våningen. Hissen upp hade en hastighetsmätare som visade hur snabbt vi åkte och släckte i taket under de 45sek åkturen varade.
Hisstaket.
Kaohsiung när mörkret fallit.
Lördagskvällens lyckade restaurangval.

Kommentarer