BackPack-stopp 11: Hong Kong

Everything comes to an end, så småningom, och en annan början. Elfte och sista stoppet på denna tour var, för mig, två nätter i Hong Kong, Amanda och Oscar stannade ytterliggare en då vi har olika flyg till Sverige. Dagarna på detta stopp kan sammanfattas i två meningar "Vart gick det fel?" och "Skam den som ger sig", märktes ganska tydligt att alla de mer realistiska resenärerna som någon gång varit med under resan flugit hem... Mer detaljerat om våra dagar Hong Kong har Amanda skrivit på hennes och Oscars blogg, där finns dessutom mer detaljer om hela resan då Amanda uppdaterat dagligen, men i stort sett:

  • Hamnade vi på värdelns största ljusshow, men den var mindre imponerande än både Singapores och KLs.
  • Hajkade den lättaste och mest populära hajken, Dragons back, men hamnade på en riktig detour som vi inte insåg var fel väg förren vi tursamt nog kom ut på den riktiga stigen. (Vandrade från en avstängd väg genom djungel och högt gräs på en liten, slingrande lerig stig i ca en timme och kommer ut svettiga, blöta och smutsiga med både blad, lera och spindelväv på den riktiga leden samtidigt som en asiatisk kvinna i vita jeans, vita sneakeers och vit stråhatt går förbi helt ren och knappt svettig. Vi var då 100% säkra på att vi tog en felsväng någon stans i början av vår hajk.)
  • Letade efter en av de billigaste och mest populära michellin restaurangerna i Hong Kong, kommer äntligen dit för att inse att de endast tar cash och behöver gå fram och tillbaka till tunnelbanan en gång till för att kunna äta där. Har velat äta på denna restaurang ett tag (är en dim sum kedja), så trots att maten nte var fantastisk var det ändå najs att kunna bocka av denna restaurang, tillslut.
  • Oscars telefon havirerar och vi är nu nere på 1 fungerande och innehavande telefon, då min tappades i Taiwan.
  • Av söndagens planer hanns endast en av tre genomföras då det utfärdades klass 8 cyklonvarning vid 10 halv elva tiden och hela Hong Kong stängde ner (som tur var inte tunnelbanorna så vi kunde ta oss hem). Som tur va nr 2 avtog det med frammåt eftermiddagen då det var dags för mig att åka till flygplatsen.
Men, allt som allt, har vi haft riktigt trevliga och roliga dagar i Hong Kong, och hela resan, då de flesta missöden i vårt grymma resesällskap blir till goda skratt och får oss att se delar av platser de flesta turister inte hamnat på. 
Första kvällen i Hong Kong
Klättringen upp till hajken
Äntligen på rätt stig, och uppe på drakryggen! När vi kom fram till slutet på leden passade vi på att tvätta av skorna i bäcken.
Vägen upp till ett tempel som kantades av tusen Buddha
Det var så långt vi kom den dagen innan det blev cyklonvarning och hela Hong Kong stängde ner.

Kommentarer