Koster

På gränsen till Norge befinner vi oss nu, på de helt fantastiska Kosteröarna! Så fint. Från klipporna längs västkusten kommer man nu upp till långgrunt och sandstränder blandat med vråldjupt. På riktigt. Bara en bit utanför ön stupar det ner till över 200 m djupt. Kosterrännan kallas den och går mellan Koster och fastlandet. 

Två dagar har vi spenderat här nu. Dag ett gick vi runt norra ön (Nord Koster) och hittade en väldigt fin strand. Finns två foton på den nedan, ett med hur kameran fånga den och en med hur den såg ut när vi kom dit. Där blev dessutom djupt snabbt!

Idag har vi cyklat runt Sydkoster, snorklat snorkelleden (den vad fin, även om innehållet i havet var väldigt bekant för en västkustbo..), ätit igen på vår favoritrestaurang och gått till den fina stranden. Mycket trevligt. Jag har även lärt mig varför det är så många norrmän längs svenska kusten - Norge har ingen allemansrätt, till skillnad från oss.
En av Nordkosters två fyrar (den andre står precis bredvid, även om den inte är med i bild). Vy mot typ Strömstad i högra kanten, Norge i vänstra.
Familj på tur.
Långgrund vik.
Ska vi ta ett dopp?...
... Nej vi väntar. Tur va det, här är den fina stranden!
Och såhär turkost var vattnet om man inte tittade genom kameralinsen! Helt otroligt, hade aldrig gissat på att denna strand låg i Sverige om jag såg bilden.
Klapperstenar efter landhöjningar (gråa biten långt där borta i bilden).
Kvällens grillutsikt.
Systeryster som kapten på gummibåten.

Kommentarer