KL

Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad och staden där de senaste fyra dagarna spenderats i lagom långsamt tempo. Efter ett par timmar i buss, och lite förvirring om vart vi skulle gå av bussen, kom vi fram till vårt hostel. Där fick vi checkat in, fräschat till oss och ätit lunch på grannrestaurangen innan det bar iväg till shopping i KLCC. I KLCC skulle vi även äta middag på 57e våningen lite senare på kvällen så där blev den dagen spenderad.

Fredag morgon åkte vi tåg lite norr om staden till ett område kallat Batu Cave. Vilket var ett grottområde med lite religiösa byggnader i, vilket dessutom kryllade av apor. Templet var inte så mycket att se, men grottorna var riktigt häftiga! Aporna var lite läskiga.. Efter grottorna åkte vi till shoppingcentret "Pavilions" och åt middag på en god restaurang som hette Opium vilken var inredd i opiumrestaurang/orientaliskt tema (därav namnet).

Lördagen spenderade jag, Ida, Anton och Olof på spa. Där fick vi bada jacuzzi, ångbastu, sauna, fiskspa, fika och äta buffé hela dagen så mycket vi ville. De hade även biljard, bio, skönhetssalonger och olika behandlingar man kunde köpa till, man kunde tom sova över om man skulle vilja. Vi nöjde oss med att köpa en massage var, minsta kostnaden för att vara där var 128 ringgit per person (ca 250kr) så nått var man tvungen att köpa. Så nu har jag varit lätt mörbultat sen i lördags eftermiddag och min 90min helkroppsmassage. 

I söndags börjades dagen med ett besök på det muslimska museumet, vilket var trevligt. Sen åt vi lunch i KLs fågelpark. Där hann vi både bli attackerade av en fågel som ville ha vår mat och se en av parkens noshornsfåglar innan vi ätit klart, vilket vi tyckte var tillräckligt med fågel så vi gick aldrig in mer i parken. Istället åkte vi till ytterligare ett shoppingcentrum och sen till KLs China Town för lite fejkmarknad. På kvällen mötte vi upp Anders och Mariell som precis kom hit för lite dricka innan vi gick hem och sov.

Allt som allt har det blivit fyra bra, trevliga och lagom snabba dagar här i Kuala Lumpur. Nu lämnar vi Malaysia och rör oss mot Kambodja och Angkor Wat.

 

Indisk lunch serverad på bananbröd

 

KLCC Park

 

Restaurangen på 57e våningen med utsikt över Petronas Twin Towers som Bellas (andra Isabella från Sverige på NCTU) kusin bokat bord åt oss på.

 

 

Petrons Twin towers, ur två vinklar

 

Batu Caves

 

Grottorna i Batu Caves

 

En vägg med apor i Batu Caves (det kryllar av dem på bilden, lovar, även om de är svåra att se..)

 

Mer grottor från Batu Caves

 

Apa, mamma och barn, också från Batu Caves.

 

Innergården på muslimska museet

 

Fågelparkens stjärna

 

China Town

 

Kommentarer